Karavanda su ve elektrik var mıdır?

 

Bu soruyu cevaplamadan önce şunu söylemeliyiz ki kiralık karavan ile gidilebilecek kamp alanlarının çoğunda su ve elektrik imkanı mevcuttur. Ancak modern karavanların çoğunda güneş panelleri ve şarjlı aküler  bulunmaktadır. Karavandaki elektrik teçhizatı da güneş panelleri sayesinde depolanan enerjiyi elektrik enerjisine çevirmekte ve bu sayede karavan kullanıcılarının elektrik ihtiyacı karşılanmaktadır. Ayrıca karavanlardaki şarjlı aküler çoğunlukla kamp alanlarında şarj edilebilmektedir.

Su konusunda ise karavanda bulunan su tankları iş görmektedir. Bu su tankları genellikle 200 litre civarındahacme sahiptir ve karavanın temiz su ihtiyacı bu tanklar sayesinde karşılanmaktadır. Karavanlarda ayrıca bir atık su tankı bulunmakta ve karavan içindeki duş, tuvalet, lavabo gibi yerlerden akan atık sular bu tanklarda depolanmaktadır.

  Karavan Güvenli mi?

 

Bu araç ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri, onun bir ev ya da otel ölçüsünde güvende hissettirip hissettiremeyeceğidir. Bu konuda emin olmak için öncelikle yeterince güvenli bir park alanı bulmanız önerilir. Ülkemizde Muğla, Antalya civarlarında pek çok güvenlikli karavan parkı mevcut. Bu bölgelerdeki doğal cennetlerde, gizli kalmış köşelerde çadır da kurabileceğiniz park alanları bulabilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında bu alana aracınızı park edip keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Çekme karavanın güvenliği konusunda ayrıca dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle kilit sistemi, çok sağlam olmalı. Güvenlik seviyesini arttırmak için ikinci bir kilit taktırmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca aracın içerisinde değerli eşya bırakmanız da önerilmez. Bunların dışında aracınızdaki eşyayı hırsızlığa karşı sigortalattırarak olası riskleri bertaraf edebilirsiniz.

  Karavanda Rahat Edebilir miyim?

 

Karavan tatiliyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de bu araçta yaşamanın ne ölçüde rahat olduğu. Elbette metrekaresi evinizden çok daha az olan bu alanda hem uyumak hem yemek yemek hem de diğer ihtiyaçlarınızı karşılamak uzun vadede biraz zorlayıcı olabilir. Zira yatağınızı toplayıp gece yatak odası olan alanı gündüz oturma odası formuna sokmanız, öğle yemeğinde de hazırlık yapmanız gerekebilir. En lüks modelleri dışında bu aracın bir ev kadar konforlu olmadığı kesin; ama fazla eşya ile doldurmamaya, sadece gerçekten ihtiyacınız olan malzemeleri almaya özen gösterir ve mekanı doğru kullanmaya dikkat ederseniz karavanınız sandığınız kadar yorucu olmayabilir.

Karavan ile seyahat ancak güzel havalarda mı mümkündür? Karavanımı 4 mevsim kullanabilir miyim?


Yanlış bir izlenim çerçevesinde karavanlar yalnızca yaz tatillerinde uzun soluklu gezilerde kullanılabilirmiş gibi bir hava yaratsa da uygun donanıma sahip olmak kaydıyla 4 mevsim kullanabilirsiniz. Sağlam bir izolasyon, karavanlar için özel geliştirilmiş motordan bağımsız dizel ya da benzinli ısıtıcılar ve uygun enerji kaynağı ile kış aylarında yapacağınız geziler yaz sıcağında yapılanlardan çok daha konforlu ve keyifli olabilir.