Korona Virüsten Korunmak İçin Karavanda İzole Yaşam

 

Normalleşme adımlarının atılması ve havaların ısınmasıyla beraber tatil planları, seyahat rotaları tekrar gündeme geldi. Üstelik yaşanan süreç sonrasında hayatın birçok alanını etkileyen değişim rüzgarı, tatil planlarının da alışkın olunan şeklini değiştirdi. Büyük oteller, kalabalık plajlar ve havuzlardan ziyade daha sakin, izole ve bireysel tatil anlayışları ön plana çıktı.

Yeni normalle beraber popüler olan mavi yolculuk tatiliyle ilgili detayları “Yeni Normal ile Gelen Yeni Tatil Alışkanlıkları: Mavi Yolculuk” yazımızda açıklamıştık. Şimdi ise uzun yol tutkunuzu yepyeni bir macerayla birleştirmek istiyorsanız karavan kültürüne ve karavanla seyahatin inceliklerine kulak verin. Karavan tatiliyle ilgili tüm detaylar burada, sizi bekliyor.

Karavan, sahip olanlar için büyük bir tutku hatta vazgeçilmez bir yaşam motivasyonu. Henüz sahip olmayan kişiler için ise büyük ve güzel bir hayal. Seyahat özgürlüğü sunması ve bireysel, korunaklı bir tatile olanak vermesi bu durumun en önemli nedenleri arasında gösterilebilir. Fakat karavanın birçok insan için tatlı bir hayal olmasının diğer bir nedeni ise aslında filmlerden, dizilerden aşina olunan “karavan kültürü”.

Karavan kültürü, Amerika’da 1930’lu yıllarda popülerlik kazanmaya başlıyor. Amerikalıların otomobil ve özgürlük tutkusunu bir araya getiren karavan kültürü, gitgide yayılıyor ve şu anda Amerika’da 9 milyondan fazla karavan sahibi olduğu biliniyor. Bu nedenle karavanlar için yalnızca bir taşıt ya da seyahat biçimi demek yanlış olur. Karavan, eski alışkanlıkların çok geride kaldığı; özgürlük, macera ve tutku dolu bir yaşam biçimidir.

Türkiye’de ise karavan sahibi olmak ya da karavanla seyahat etmek henüz çok yaygın olmasa da popülaritesi gittikçe artıyor. Bu doğrultuda da karavan kamp alanları çoğalmaya devam ediyor. Fakat Türkiye’deki en iyi karavan kamp alanlarını keşfetmeden önce nasıl bir karavan istediğinizi belirlemeniz şart.